28/2 - besöket!

publicerat i Allmänt;
Jag är glad, Hugo är glad och Pilgrim är glad. Varför? Jo för Rolf har varit här och tjänstgjort oss idag med verkning och omsättning av skor. Jag önskar verkligen att jag kunde visa Rolf hur oerhört tacksam jag blir över jobbet han gör på mina hästar, hur hans lugna och kloka sätt påverkar oss alla. Jag märker stor skillnad på Hugo vid skoningen. Han har aldrig varit dum eller på något sätt komplicerad, han vill alltid vara till lags. Men eftersom H alltiv var väldigt stressad och ville iväg till nästa skoning så fort som möjligt blev Hugo exakt likadan. Idag när Rolf höll på stod han med huvued 30 cm från golvet.. bara det säger väl allt?
Jag vart lite orolig när jag såg att Hugo hade något rött längst ut vid hoven (kolla min fina paint-bild nedan) Jag frågade då Rolf om det var något att oroa sig för. Han frågade mig om jag ger honom ensilage, vilket jag inte gör. Sen sa han inget mer. Däremot får han ju ett väldigt energirikt hö, vilket jag antar har påverkat det hela.. Frågan är om det kan röra sig om fång om det hela går för långt? Jag bestämde mig i alla fall för att dra ner litet på grovfodret och se om det blir någon förbättring i och med att jag ska börja sätta igång honom nu.

Pilgrims hovar är jag inte ett dugg orolig över för tillfället. Det verkar som att den mesta energin går till att fälla päls och inte så mycket åt hovväxande eller växandet på höjden. Han är en sån gris :-)

Som sagt var, i morgon kör vi igång, Hugo och jag. Det kommer bli roligt!