29/10 - härlig stalldag!

publicerat i Allmänt;

Igår var jag i stallet hela dagen. På förmiddagen mockade jag ut och tvättade i Salmiaks box. Mycket behövligt eftersom det inte har blivit urmockat där på 1½ år, plus att var spån i boxen. Det var sjukt äckligt i botten. Efter tvätt och ’tork’ la jag ett tjockt lager kalk och sedan på med massa torv. Lite utav spånet var tort och ’för fint’ för att slänga, så det blandade jag med torven.

På eftermiddagen tog jag ut Hugo på volten och repeterade det jag och Annette tränade på förra veckan. Alltså att Hugo ska svara på mina hjälper. Jag har tränat detta i skogen där han har mer framåtbjudning vilket har gått galant, så därför ville jag på något sätt överföra det till banan. Han visste vad vi skulle träna på och hans energinivå var högre än vanligt. Vi hade jätteroligt och övningarna gick bra. Hade en väldigt nöjd häst efteråt :-)

Jag pysslade lite med småpojkarna med när jag ändå höll igång. Salmiak tycker att det är lite jobbigt att vara ensam i stallet, men det är något man måste lära sig i livet.