30/9 - att bygga vindskydd, del ett!

publicerat i Allmänt;
Jim sa att han och Henke skulle komma vid elva i lördags. Jag vaknade vid sjutiden av spänd förväntan och hade med goda marginaler allt färdigt tills de skulle anlända. Vid kvart över elva ringde jag för att se var de höll hus, då svarade Jim att han inte ens hade åkt hemifrån ännu, bah! En timme senare ringer han och berättar att de precis hade satt sig i bilen på väg till mig. Kl ett sedan så kunde vi äntligen komma igång och vid det laget var jag så pass peppad!
 
Jim hade med sig en lång snabel som vibbrerar jättemycket (tolkas fritt om man så vill) som används för att liksom vacumförpacka det man har grävt ner, smart va? Så, vi grävde, mätte till förbannelse och sedan var det bara att vibbra tillsammans med vatten och sand! Det var supersvårt men väldigt roligt! 
Jim vibbrar!
Klart!
Stackars Henke hade varit hemma från jobbet hela veckan i världens förkylning och blev dessvärre sämre under tiden vi höll på så när vi var färdiga med alla plintar så bestämde vi oss för att sluta för dagen. Att dessutom sätta upp åtta stående stolpar bara för att är tämligen osmart så det var lika bra det. Nu väntar jag på ett samtal från sågen, då jag har beställt nya bärlinor samt takstolar och åsar. Nästa byggtillfälle kommer nog bli ännu roligare, då ska hela stommen upp och kanske taket. Wop wop!