31/8 - träning påbörjad!

publicerat i Allmänt;
Efter lite nyfunnen inspiration och perfekt väder så tog jag ut min käre prickige igår. Han orkade inte stå still i stallet och hela han lös av energi. Jag gillar det! Han sänkte sitt huvud när jag kom med kapsonen och väntade tålmodigt på att jag skulle sätta den till rätta. 
 
På vägen ner till vändplanen i skogen så provade jag att leka fram lite fokus med den lilla energin jag har. Jag har kommit fram till att jag har ingen pondus i min energi, kommer troligtvis aldrig få heller i och med att jag inte är den typen av person så jag får helt enkelt göra honom uppmärksam vid en låg energinivå också. Det borde ju egentligen vara mer arbetssamt, liksom att lyssna uppmärksammat på någon som viskar! 
 
Hur som helst. Vi provade lite tempoväxlingar och bågar utmed skogsvägen. Jag mötte grannen och stod och pratade med henne en stund och under tiden stod Pilgrim bredvid mig med spöet i munnen och såg väldigt nöjd ut. 
 
Vid vändplanen började jag med lite "följa john". Att han skulle hålla samma tempo som mig och inte bli för på. Sedan hade vi avslappninsstund innan vi började böja åt båda hållen stillastående. Han fuskade lite i vänster men kom igen fint efter en stund med sänkt höft. Sedan tog vi skritten i höger, vilket är hans enkla vilket gick utan problem. Han sänker sin höft fint och kommer under sig men ibland behöver han lite pepp att vrida sin bröstkorg ytterligare så han kommer under sig riktigt fint. Mycket glädjetjut från mig! I vänster fuskade han på riktigt. Jag skrattade lite åt honom för han tycker verkligen att det är superonödigt att gå i det varvet. Jag bytte ring på kapsonen så att jag skulle komma åt honom lättare. Vi fick ömsom riktigt fin böjning genom kroppen, ömsom en banan och inte släppte igenom. Vi tog lite trav i båda hållen på longen och sedan gick vi ut i skogen och hoppade lite över fällda träd. Han lös som en sol när jag släppte tillbaka honom i hagen :-)