Uppdatering

publicerat i Allmänt;
Nu har jag hittat in här igen efter några veckors avbrott. Jag har inte riktigt haft koll på vart min dator har befunnit sig men det visade sig att den låg under en hög med räkningar :-) 
I början på månaden var jag och F i Nordansjö hos Yvonne och Tomas. Det var en riktigt mysig semester och det var särskilt roligt att F följde med upp den här gången. Sedan dess har F jobbat i stort sätt varje helg, så jag har fått underhålla mig själv. Inte särksilt svårt med tanke på att både hus, trädgård och min egen kropp behöver underhållas på olika vis. Nu har äntligen jordgubbarna börjat blomma, gräslöken har kommit upp och potatisblasten är uppe. Det finns verkligen hur mycket som helst att göra i trädgården, men jag känner ingen panik med något av det. Allt som ska rensas kommer finnas i rabatterna i morgon också :-) 
Köksrenoveringen då? Jo, tack vare lite dålig motivation har vi inte kommit så långt. Vi har stött på patrull med elen (har jag säkert nämt tidigare) och när vi väl skulle upp på vinden för att dra nya rör kom vi fram till att vi behöver ordentlig belysning där uppe för att kunna göra jobbet lättare som mer effektivt, så då har vi satt upp lysrör på vinden. Vilken skillnad det blev! Nästa steg är att lyfta på isoleringen och lägga rören där under. Trots att jag älskar värme och sol så hoppas jag snart på lite svalare väder snart så vi inte dör av värmeslag där uppe. En dag när det är runt 25 grir ute (vilket det varit nu hela veckan i princip) så är det närmare 40 grir där uppe.. Omänskligt att jobba då. Nåväl. Det känns ändå rätt skönt just nu. Köket har levererats till oss och ligger således i garaget och väntar på att packas upp, vi har hela sommaren på oss om vi skulle vilja och nu känns det matlagningen något lättare då vi har kopplat in den gamla spisen i garaget så nu kan vi äntligen laga vanlig mat. Kan kräkas på allt grillat just nu!
I övrigt då? Jo, vi har bestämt med min bror att katterna kommer att få stanna här så länge de lever. Så nu har de, fem år in i sina liv, fått gå ut för första gången. Det har varit en jätterolig tid för både dom och oss. Deras lycka är verkligen påtaglig. Nu är de otroligt nöja på kvällarna när de har fått vara ute. Nu kollar vi på en kattlucka med chiplås så att de så småningom kan gå ut och in som de vill. 
Igår var F ledig och vi tillbringade hela dagen ute i vår nejd och hemestrade. Jag bor verkligen på en vacker plats! Vi åkte till olika sjöar, strosade runt i Skövde och åt lunch, handlade lite och sen var vi en sväng vid Hornborgarsjön. Jag visste inte riktigt att vi bodde så nära, tog runt 15 min att åka dit. Nu var det inte många tranor kvar med desto fler andra fåglar som häckar och lever livet. 
Idag ska jag till Timbo på kurs. Och om några veckor har jag bokat in med med ett medium som kommer dit. Ska bli spännande att se vad hon har att säga :-) 
Jag har nya långfransar igen, woho!
 
Så nära att vinn 12000 kr på bilbingo med svärmor förra helgen.
Att man alltid ska glömma att ta på sig solkräm..
 
Boulognerskogen i Skövde stad
Akilles vaktar huset
Over and out!