Värdera om huset

publicerat i Allmänt;
I torsdags gjorde vi en ny värdering på huset. Dagarna innan dess ägnade jag åt att städa, röja och piffa till både ute och inne. I och för sig kollar inte mäklaren mycket på själva inredningen, men för att framhäva huset  kändes det bra att göra det. Jag har också trånat efter mer myskänsla i vårt hus och nu äntligen börjar det komma fram mer och mer. 
I hallen satte jag upp en stor vacker canvas-talva på en flygande örn (helt i min smak) som F hade sedan tidigare. Ni kan ju tänka er vad glad jag blev när jag hittade den! Under tavlan satte jag upp en tavellist med ultraljudsfoton, ljus och lite kristaller. 
Vi flyttade tvättmaskinen in där den hör hemma -  i tvättstugan! F, som vill att allt ska vara perfekt, har inte velat det innan för "så-länge-lösningar" tenderar att bli för-alltid-lösningar (enligt honom), men när tvättmaskinen väl stod på plats och svärfar ordnat till med VVS-grejerna så blev F mer än nöjd. Jag kunde säga med gott samvete "I told you so". 
Det gjorde att badrummet blev ENORMT eftersom tvättmaskinen stått där. Hörnet där maskinen stod  blev väldigt tomt så jag ställde dit en stor grön växt vilket fick utrymmet att kännas lite mer hemtrevligt. 
Nästa projekt blir att tjata till mig en fönsterbräda i köket så jag kan få in lite grönska även där och en mysig fönsterlampa. 
Nåväl, hur gick värderingen? Vi har inte fått siffrorna ännu men mäklaren var exalterad över hur fräscht huset var, även på de ställen där vi inte renoverat ännu. Hon påstod att det var ett av de mest omhändertagna 70-tals hus hon sett. Trots att många tapeter och golv inte är bytta sen huset bygdes så finns inte mycket slitage. Hon tyckte att vi hade gjort kloka renoveringar hittills och blev förvånad över den summa pengar vi spenderat på huset. Hon trodde det var mycket mer pengar inblandade. Och med tanke på att F köpte huset väldigt billigt kan det bli en bra vinst på huset när vi väl säljer det sen. 
Projektena som står på tur, som jag antligen nämt tidigare är, inredning i tvätttstugan och badrummet. Vi får se om vi kommer ha tid och framför allt råd att göra tvättstugan innan bebisen kommer. Men det är inte hela värlen om vi inte skulle hinna, det ordnar sig ändå :-)