hur kan folk ta sig rätten?

publicerat i Allmänt;
Har just i detta nu en stund av egentid då Lukas farmor och farfar ville låna honom en stund. Så välbehövligt för min del för jag har sovit som en kratta inatt. Emellanåt far massa hjärnspöken genom huvudet på mig och då är det ett helvete att somna, alla har vi nog varit där nån gång 😬 Tyvärr hamnar vila längst ner på priolistan för det är tusen saker jag vill hinna med innan Lukas kommer hem igen. Det kommer säkert bita mig i svansen men att göra saker man längtat efter ger ju också energi; exempelvis att baka. Jag är så otroligt baksugen. Jag har så mycket nya fina bakattiraljer som jag vill prova använda 😇 Får se om jag hinner baka ikväll när F kommit hem om jag inte hinner det nu i eftermiddag. 
Hörni förresten, vilken sjuk värme vi har haft ett tag nu. Flashbacks från förra sommaren, men då var jag inte höggravid. Nu är det en helt annan femma kan jag säga. Jag underdriver när jag säger att jag smälter bort. Det går inte att hejda all svett som i stort sätt, forsar ur min hud. Jag svettas aldrig i ansiktet exempelvis, men nu har jag ständigt svettpärlor i pannan och på näsan. Igår sjönk temperaturen 20 grader och då kunde jag leva igen. 
Nog pratat om väder och vidare till graviditeten. Vi är nu inne i v35. Bebisen är 44 cm lång och väger omkring 2,5 kg. Jag är fortfarande hyfsat smidig men ryggen blir lidande vissa dagar när Lukas behöver mer stöd och trygghet i form av att bli buren. Bebisen är i stort sätt redo att komma ut, lugnorna ska utvecklas lite mer och den ska lägga på sig mer vikt också. 
Apråpå vikt och kropphets. Alla som träffar mig, som träffar mig sällan, utbrister alltid: "men vad STOR du är, hur lång tid är det kvar?!" När jag svarar att den är beräknad i september ger folk mig en menade blick som säger mer än tusen ord och säger nåt o stil med: "är du säker på att det inte är två där inne?" eller "man kan tro att du ska föda vilken dag som helst" eller liknande kommentar. Jag blir så illa berörd av dessa kommentarer och har istället slutat berätta hur lång tid det är kvar. Varför tror folk att det är okej att säga så ens? Är det okej bara för att man är gravid? Jag vet att magen är stor, och det finns inget jag kan göra åt det 😔
V 33+6
Nu är Lukas på väg hem så jag får avsluta inlägget här. Over and out!