Ska jag bli snickare?

publicerat i Allmänt;
Efter mitt samtal med arbetsförmedlingen så fick jag nys om att man kan utbilda sig till yrkesgrupper med personalbrist och få betalt av arbetsförmedlingen samtidigt, eller försäkringskassan rättare sagt men med uppdrag från arbetsförmedlingen. Ett yrke av dom är snickare. Jag var således på ett studiebesök på skolan igår och det roliga var att det var jag och en annan tjej i min ålder på besöket. Jag trodde det skulle vara en massa snubbar och jag. 
Det kändes så bra och verkligen roligt. Utbildningen är kort och leder till jobb. Idag har jag pratat med arbetsförmedlingen igen som har bedömt att jag kan gå utbildningen med aktivitetsstödet. Nu väntar jag på papper att fylla i och skicka in så får vi se om det kommer bli en snickartjej av mig, kul då att ha en hel gård att träna på 😊 
I helge grejade jag lite i huset och blev färdig med väggarna i vardagsrummet. Nu blir det hallens tur, vilket kommer gå snabbare i och med mindre yta och det är masonitskivor på väggarna istället för tretex. Lätt match! Jag funderar fortfarande på badrummets placering och planering av förvaring. När källaren är renoverad finns mycket yta där för förvaring men det kanske dröjer ett gäng år innan det blir färdigt så jag vill kunna förvara allt uppe. Det är sååå svårt! 
Alternativ ett. Där kan man platsbygga förvaring i hallen och ytterdörren blir på husets framsida. Nackdelen är lång väg till köket.

Alternativ två. Fördel är att badrummet blir lite bredare och hallen får bra förvaring om än lite smalt. Stor nackdel är att husets framsida inte kommer ha någon ingång utan den kommer bli på norra gaveln.
Jag har ritat om lite på båda alternativen men det är ändå inte helt rätt än. Har ni några förslag? 
Over and out!