30/6 - alla känslor går ihop helger som denna!

publicerat i Allmänt;
I fredags hade jag och hästarna en riktigt bra kväll tillsammans. Jag tog ut Hugo på en runda i skogen i kvällssolen, det var alldeles vindstilla och härligt, men ack så mycket insekter. Insekterna förstör verkligen helhetsbilden.. särskilt för den brune farbrorn som är så känslig.! Han var dock på relativt gott mod, inte för att vi gjorde något mer avancerat än att skritta och trava en bit men han skrittade igenom hela kroppen och var sådär allmänt mosig och trött efteråt. 
Sedan tog jag ut Pilgrim. Det är konstigt att insekterna inte alls dras till honom på samma sätt, han kanske luktar annorlunda eller så har han kanske inte så gott blod, vad vet jag? Hur som helst så gjorde vi inte heller något särskilt avancerat utan med gick långa transportsträckor samt lite 'arbete' på linan. Han tyckte det var ganska lönlöst och det skulle visa sig att på lördagen tyckte han att det räckte med denne tråkiga träning som vi håller på med. 
 
I går (dvs lördag) var Annette hos mig för träning med dem båda. Först ut var Hugo. Vi provade att sätta på honom en semikapson för att det skulle bli både lättare för honom och mig att hitta rätt böjning och stöd utan att han för en gång skull förböjer sig åt något håll. Han var också lite trött på arbetet och gjorde en del för att slippa jobba. Klia lite här och klia lite där. Efter en stund kom han på att kapsonen var alldeles för mycket för honom vilket gjorde att han tjurade ner sig totalt. Men när han jobbade, ja, då jobbade han minsann!
 
 
Sedan var det prickis tur. Han hade noll fokus på mig till en början så det dröjde inte länge förren Annette tog över för att påtala för honom att 'hallå, nu är vi här' men det visade sig att han hade bestämt sig för att nu får det vara nog, nu vill  jag göra annat. Han var således lite bråkig med Annette. Det var intressant att se, det var oerhört längesedan han var såpass bråkig. Tillslut kom han på vad han höll på med och då lugnade han ner sig från sitt ohyffs. 
 
Hur vacker är han inte?!
 
Idag har jag och Annette varit utanför Borås och hälsat på Pilgrim mamma Jackie, also known as the bäst mamma in the whole fucking värld. Annette sålde henne förra hösten och nu var det sådags att hälsa på henne i sitt nya hem. Hon såg ut och kändes som om hon trivdes alldeles ypperligt och var riktigt fin. Som vanligt. 
Fina mamman.. 
 
När jag kom hem åkte jag ner till stallet för att ta in hästarna från betet. Det gick bra så långt tills jag såg att Pilgrim hade en sårskada på vänster bakkota. Kul... Min första tanke var: NEEJ, inte Skara! Jag väntar på veterinären just i detta nu, så vi får se hur det går med mannen. Jag har healat honom och bett diverse 'utomjordingar' om hjälp så det ska nog ordna sig. Återkommer på den fronten!
 
Förövrigt: Jag hängde på Pilgrim för första gången igår, vilket var awesome. Och idag har jag blivit med glassmaskin vilket var minst lika awesome!