28/2 - en dag i hästarnas tecken!

publicerat i Allmänt;
Idag har det hänt - jag och prickig har varit på tur i skogen! 
 
När jag kom med grimman i hagen stack han ner huvudet i den, samma sak i tränset sedan. Han sprudlade verkligen av energi och hans förväntan verkade vara i balsalar storlek - så peppad! Jag hade tänkt att sitta upp redan på stallplanen, något jag aldrig gjort i princip eftersom jag är rädd för att misslyckas med att få honom att gå framåt. Nu verkar det som att riden börjar bli ett allt mer välkommet inslag hos honom så snart kan jag nog övervinna min rädsla. Pilgrim stannade i alla fall på stallplanen och väntade på att jag skulle spänna sadelgjorden, ta ner stigbyglarna och sedan hoppa upp, men när jag visade med mitt kroppsspråk att vi skulle med mig till fots, suckade han lite men följde glatt med mig. Skönt att han visar att det är okej oavsett vad jag väljer.
 
Väl nere i skogen hoppade jag upp och vi skrittade vidare ner i skogen. Prickig var så exalterad att han hade sig själv lite all over the place. Han nöjde sig inte med att gå på ett ställe, utan skulle hellre vara på alla stigar i skogen samtidigt :-) 
 
Vi tog en mindre stig ner i tallskogen och där fick vi till två galopper! Jag förstår inte att jag kan galoppera med min fölunge, i skogen, en tidig vårvinter förmiddag - helt otroligt härligt. Och vilken galopp sen! Han gungar fram i en långsam, rytmisk galopp som nästan går i slowmotion. Jag hade tänkt att bara skritta, men när jag bjuder mig vidare på annat kan jag inte annat än tacka ja! Han var fuktig i pälsen när vi kom tillbaka till stallet, men otroligt tillfredsställd. Det var jag också. 
1,5 år sen :-) 

Eftermiddagen egnade jag åt att hämta hö. Nu har vi hö igen för kommande månad. Och träningsvärken lät inte vänta på sig. Detta har varit en otroligt härlig dag i hästarnas tecken. I morgon väntar förhoppningsvis ännu en sådan dag. Då ska jag verka hästarna lite grann, träna lite med Pilgrim på något sätt och pyssla i stallet. Det blir bra :-) 
Over and out!