Dålig sömn i påskhelgen

publicerat i Allmänt;
I mitten på förra veckan började ett maraton av dåliga nätter. Först ut var/är en kindtand som verkligen gjorde sömnen svår att få till för Lukas. Han vrålskrek och var helt otröstlig. Natten efter, natten till långfredagen blev Lukas dessutom förkyld och fick tillbaka sin krupp😞. Det var vidrigt den här gången. Jag vaknade av hur illa hans andning var och själv sov han som en kratta. Runt 02-tiden ringde F till 11-77 för råd och stöd. Efter lite konsulation med dom gick vi på en promenad i kvarteren här omkring med Lukas i selen på min mage, tills hans andning lät bättre. Sen försökte vi sova en stund till. Och så höll det sen på hela natten. Promenad, sova en stund och promenad igen. På morgonen andades han så illa så jag fick totaltpanik. Vi for direkt till akuten men lagom tills läkaren kom lät hans andning bättre. 
Jag vet ju att falsk krupp inte är någon direkt fara såvida barnet inte blir blå, men Lukas hade full syresättning och var vid god vigör när vi var på akuten. Så det fanns inget vi behövde göra åt kruppen, mer än det vi redan gjort. 
Lukas farbror L jobbar på sjukhuset och kom för att mysa med lillen medan vi väntade på läkaren. 
Senare på dagen åkte vi till mina föräldrar och åt påskmiddag. Det var skönt att komma hemifrån, dels för att Lukas kunde sova i bilen både dit och hem, en timme åt vart håll, och sen bli underhållen av någon annan än mamma och pappa. Han tröttnar på oss direkt när han själv är trött och inte mår riktigt bra. Gnälligt deluxe.
Natten efter var kruppen bättre men då kom vrålskriket igen. Det kändes som han skrek i flera timmar men det var nog inte mer än någon kvart här och där. Men vid det laget var vi rätt slitna, allihop efter flera nätter med dålig sömn. 
På lördagen var vi bjudna på påskmiddag hos F's föräldrar. Lukas hade en fantasisk dag med alla möjliga aktiviteter och på kvällen när vi åkte hem sa F: "Jag lovar att han kommer sova inatt". Och som han sov sen. Jag tror han sov sin hela första natt ever. Så sjukt skönt att få sova ostört, dock med lite uppvak från min sida ändå, troligtvis för att jag är så ovan vid att få sova flera timmar i sträck, haha. 
Trötta snubbar mitt på dagen ❤
Sen dess har han sovit som vanligt och varit som vanligt på dagarna, kanske något tröttare än vanligt men det är helt förståeligt. 
Vi hade, trots dåliga nätter, härlig påskledighet tillsammans med fint väder och roliga aktiviteter, men nu är det tillbaka till verkligheten igen. Kändes ovant att vara hemma själva, bara jag och Lukas idag. Vi tog en tripp till Mösseberg för att leka och kolla på alla söta djurbebisar som börjar dyka upp. Därefter tog vi en liten mini-roadtrip till grannkommunen där jag har köpt en vävd sjal. Tänkte börja provknyta Lukas i sjal istället för selen nu när magen växer. Selen sitter åt och det känns som jag krossar bebeisen i magen..🙈 Det gör jag ju inte, men känslan finns där. Vid lunchtid kom Lukas farbror L hit och umgicks med oss några timmar innan F kom hem. F har dessutom blivit tillbaka-köpt av sitt gamla jobb, vilket gör att han kommer återgå till att vara bilmekaniker/smed på kommunverkstaden istället för mekaniker på Volvo-fabriken. Ärligt talat så känns det så otroligt skönt, för det blev inte alls som vi trodde med jobbet på Volvo. 😳
Hoppas ni har haft en härlig påsk-helg och tack för att ni fortfarande läser om min något sporadiska blogg. Även om bloggen är mer för mitt minne än för er vetskap så är det ändå kul att några tittar in och säger hej då och då. Over and out!❣