healing, hovbölder och näbbmus

publicerat i Allmänt;
Att heala djur är så roligt. De bara suger åt sig av godsakerna som det inte vore någon morgondag. L's häst, Atte, var totalt blockhalt på vänster bak. L var som jag brukade vara i sådana situationer - hysterisk. Den rädslan, oron och ångesten över ens älskade häst går inte att ta miste på och jag minns hur Annette alltid fick ner mig på jorden när jag var sådan. Jag gjorde mitt bästa för att stödja L i sitt kaos. 
Det är svårt, det där med hovar och haltproblematik. Är det en hovböld, en hovbensfraaktur eller en simpel hålvägg? Deras hovis (som för övrigt heter Snorre, är inte det kul?!) hade varit där och verkat upp där han anade en hovböld. Sen lade han ett våtvarmt omslag och när vi kom dit på kvällen tog svärmor av det medan jag höll i Atte. 
Jag försökte minnas hur jag la mina våtvarma/spritomslag på prickig men minns inte riktigt fortfarande i vilken ordning jag gjorde allting. Hur som helst så blev det våtvarmt omslag, sen en plastpåse, vetflexlinda och sen tejp. Atte blev märkbart irreterad av omlindningen för att det antagligen sved rätt rejält. Han släpptes in i boxen och fick äta lite medan jag pratade med L. Atte berättade för mig att han hjälpt L med hennes frustration den senaste tiden och att han verkligen ser henne som sin människa. L grät när hon fick höra det <3 
När Atte hade ätit en stund gav han mig tecken på att jag kunde börja. Jag gick in i boxen och började med pendeln. Det var rejält mycket "skräp" på vänster bakhov som vi jobbade med, för att skapa bättre flöde så att blodet kunde hjälpa till att läka bölden. 
Idag var han tydligen mindre halt, vilket glädjer mig. Vi får se om jag åker dit igen snart och ger en behandling till. 
När jag kom hem hade Sid fångat sin, vad vi vet, första mus - och tagit med den in! En liten näbbmus som F hade fångat i en skål. Vi släppte ut den lilla knodden på gräsmattan. 
Idag har jag inte fått nåt jobb bokat så jag är hemma arbetslös idag. Rätt skönt faktiskt, för ögonen svider av trötthet. Jag ska ge mig ut i skogen på en promenad för att se om ögonen kan bli piggare av det. 
Over and out!