29/4 - en ny hobby!

publicerat i Allmänt;
De senaste två månaderna har jag utvecklat ett nytt intressse. Nämligen att löpa.
 
Ja, ni läste rätt. 
 
Jag har börjat löpa. Eller tja, jogga i behagligt tempo snarare. Det började med en gång i veckan och sedan, vart efter jag har byggt upp mer ork och muskler har det blivit 3-4 gånger i veckan. 
 
Alltså hallå? Vad händer? Ibland när jag är på jobbet kan jag riktigt längta efter att få åka hem, svida om till träningskläder och bege mig ut i skogen eller utmed vägen. 
 
Det låter som jag springer milslånga pass, men jag spirnger inte särskilt långt. Alltifrån 2,5 km till 5 km varav det sistnämna bara är raksträcka. 
 
Men det är så gött. När det kommer en backe och benen och kroppen bara springer på som ingenting, så himla häftig känsla. Sen att jag bli andfådd är ju en självklarhet, men det är också det som är det goa. Att bli andfådd, alltså. 
 
Detta har också gjort att jag har börjat stretcha. Vilket i sin tur har gjort mig otroligt mycket smidigare än det kylskåp jag var för ett halvår sen. Och det i sin tur har gjort att jag nu har börjat träna upp mina ryggmuskler så att jag har inte haft några som helst problem med ryggont eller dylikt. 
 
För att inte tala om endorfinkicken man får efteråt. Så mycket energi kommer i omlopp i kroppen och utanför kroppen. 
 
Det var dagens sensation det, over and out :-)