31/7 - klara, färdiga, gå!

publicerat i Allmänt;
... och där var städningen igång! 
 
Jag började att mocka ur Pilgrims box sent i går kväll. Jag insåg efter den första skottkärran att det skulle bli en långdragen kamp. Bädden var i runda slängar 20-30 cm tjock, packad något jävulskt och således tungt. Idag återgick jag till det tunga arbetet vid tio-tiden i morse och höll på att mocka ur till klockan tolv. Jag hittade, till min förskräckelse, ett stort hål i golvet! Det var ca 15x15 cm och bottenlöst. Jag satt och grävde i hålet i säkert 5-10 minuter inna jag gav upp, jag var långt under golvet och då insåg jag att min stallägare behövde slå ett litet getöga på det där innan jag skulle börja spruta vatten på väggarna. 
 
Stallägaren log lite medlidsamt när jag berättade om hålet. Han sa att det inte var någon fara om det kom vatten i hålet eftersom det är det gamla avloppet. Han sågade till en träbit till mig som jag kunde skruva fast i hålet efter jag tvättat klart. 
 
Pilgrims boxväggar var relativt jobbiga att tvätta. I alla fall den vägg som han alltid har rumpan emot. Jag fick skrapa bort all skit med en kniv innan jag öht kunde spruta vatten på väggen. Sedan bestämde jag mig för att bygga en liten snevägg i ena hörnet av boxen, där Pilgrim kan ha sin krubba. Det senaste halvåret har han haft 'svårt' att äta i krubban eftersom Pilgrims kropp är längre än boxen är bred vilket gjort att han fått stå snett emot krubban för att äta. Detta är inte något Pilgrim föredrar, om vi säger så. Han tittar alltid på mig med stora ögon, när han klämmer in sin stora kropp intill väggarna för att stå rätt emot krubban. Nu ska han få plats, gubben! 
 
Nu på kvällen har jag mockat ur och skurat Salmiaks box. Lättmockad och lättvättad! I morgon väntar Hugos box och sedan är det snickeri och måleri kvar innan årets städning är färdig. 
Pilgrims box färdigtvättad. Boxväggen där ska grundmålas och målas med täckfärg. Reglarna ska få brädor på sig och sedan upp med krubban där :-)
 
Även lill-logen fick sig ett lyft. Allt gammalt hö kördes för förstöring så nu ska jag nog kunna få in fyra halmbalar! 

Förutom tvättat och mockat ur två av tre boxar så har jag putsat fönster och tvättat bort mögel. Jodå, jobb i hästväg och det blir så himlans fint! :-) Idag var den första dagen på... jättelänge(!) som hästarna inte varit in öht. Hugo var arg förstås, tills han fick sin mat ute. Jag tror han överlever att 'bara' vara på betet ett tag.