Gravid vecka 30!

publicerat i Allmänt;
Välkommen v30! 
Var jag inte nyss i v14? Det är märkligt hur tiden kan upplevas på två olika sätt samtidigt. Det går långsamt men ändå i rasande fart. 
Jag mår relativt bra - har förvärkar med jämna mellanrum, oftast när jag jobbar men också hemmavid om jag gör något mer ansträngande. Ibland gör de så pass ont att jag måste stå still och "ta värken" innan jag kan fortsätta göra det jag höll på med. Om den värken är ett på skalan: förstå hur 10 kommer kännas?! Annars går dag för dag, jag sover något sämre nu då jag på morgonen har rejält ont i ryggen. Jag har numer en kudde mellan knäna för att avlasta ryggen men för det mesta sover jag på rygg vilket gör att jag har både svårt att andas och får ont i ryggen, ändå sover jag bäst på rygg - hur hänger det ihop vette tusan men så är det. 
Igår var vi hos barnmorskan. Vi hade en annan barnmorska än vår vanliga och till vår stora förvåning var den vikarierande barnmorskan mycket bättre än vår ordinarie. Det känns lite som att vi skulle vilja byta faktiskt för att hon var på samma våglängd som oss. Det var ett jätteroligt möte. Hon visade oss hur man kan känna huvudet, rumpan och ryggen och hon skojade med bebisen lite till och med, så pass att den gjorde värsta karatesparken. Hjärtljuden visade 160 slag/minut och hon log och sa att: "ni ska se att det ligger en liten flicka där inne" för tydligen ska hjärtljuden ligga över 150slag/minut för flickor och pojkar under 150slag/minut. Om 70 dagar (-ish) vet vi vad det blir :-) Bara bebisen är frisk och sund är jag nöjd <3 
 
I januari väntar ett barnmorskebesök, en förlossningsförberedande föreläsning och två dagar med föräldrarkurser på mvc. 
Dessutom ringde Försäkringskassan mitt i barnmorskebesöket. Jag har skickat in papper om graviditetspenning så handläggaren ringde med lite kompleterande frågor. Hon kändes jättetrevlig på rösten och var förstående, jag håller alla tummar för att jag får gå hem om två veckor. Dessutom kommer hon fixa  inkomstdelen åt mig som är grundande för föräldrarpenningen eftersom mitt fall är lite speciellt. Hon tillade dock att det kan ta längre än två veckor eftersom det är många personer inblandade, särskilt med tanke på att det är helgdagar innan dess men hon skulle göra sitt bästa. Så tacksam över detta! 
Over and out!