31/5 - sömnproblem?

publicerat i Allmänt;
Knack knack, är det någon Emma hemma? 
 
Ja, tänk att jag faktiskt är det. Är i ett konstant tillstånd av kontemplation och känslan av att vara i ett vakuum. Jag kan tänka mig att det är såhär det är att vara hög :-) (OBS! High on emotions!) Har således haft svårt att uttrycka mig både i skrift och tal de senaste dagarna vilket säkerligen hör ihop med att jag är i "sjuan". 
 
Nåväl. Jag tänkte ta upp ett ämne som drabbar många. Sömn. Sömnproblem. Sömnsvårigheter. Not fun at all. 
 
Källa: Pinterest
 
Jag har en kollega som har superduper mindre lätt att somna, hon kan ligga vaken till 05 och sedan gå upp 06. Hon frågade mig, halvt desperat, vad hon skulle ta sig till. Jag svarade henne att hon borde sätta sig någonstans där det är bekvämt och börja säga affirmationer för sig själv. Visualisera för sig själv. Tänka goda tankar. Känna behagliga känslor. Hon förstod inte vad det hade med sömnen att göra. 
 
Jo. Ofta när man inte kan somna så tänker man bara på vilka negativa effekter det kommer få dagen därpå, eller så ligger man och tänker på ett genrellt problemområde i livet eller på något/någon man inte tycker om. Visst är det lätt hänt att man börjar tänka på sådant när man är vaken på nätterna? 
 
Just den delen med morgondagens effekter är ungefär som att köra bil och bara fokusera på att du ska svänga vänter om 10 mil, istället för att fokusera på vägen du är på nu, medtrafikanter, vägen, medpassagerare. Det är bara den där vänstersvängen som finns för dig. Förstår ni? Om du kör såhär så rekommenderar jag dig att sluta köra omedelbart, det är inte nyttigt :-) 
 
Jag rekommenderar också att sluta fokusera på att du inte kan sova! Sluta fokusera på avsaknaden av sömn! Fokusera på hur skön kudden känns mot kinden, på hur täcker omsluter dig, hur trygg du är eller hur din bröstkorg höjs och sänks i takt med dina andetag.Fokusera på hur bra det känns! Du behöver inte tänka din kommande vänstersväng för du är inte där än! 
 
När du sedan hamnar i ett flöde utan motstånd så kommer du automatiskt att somna, utan att du själv känner det. Ett flöde utan motstånd, alltså. 
 
Ett flöde utan motstånd är förresten en bra guide till alla delar av livet. Det får jag spinna vidare på en annan gång, om ett flöde utan motsånd. 
 
Over and out! 
Fotat av Musse