28/7 - avspolningens dag!

publicerat i Allmänt;
Häromdagen studsade Pilgrim upp och ner i sin box på eftermiddagen när jag skulle ta ut dem.Tristessen stod honom upp över öronen och lite till. Jag gav honom en uppgift - vatten. Han ogillar vatten, i alla fall i större mängder som inte passerar hans mun vilket är en stor anledning till att han aldrig blivit avspolad. Och ärligt, hur ofta är det såhär varmt så att man kan spola av hästar med kallvatten? Som tur är har jorden värmt upp ledningen till stallet så vattnet håller ca 22 grader, snacka om lyx för en annan som har kallstall all year around! 
 
Hur som helst. Pilgrim tyckte att det var en rätt konstig grej som hände med golvet. Det liksom bytte färg och textur i och med att vattnet rann på det. Sen att det kom nåt blött på pälsen var en smärre chock för honom det med! Efter en stund tyckte han att det var helt ok ändå och lät mig spola honom överallt. 
 
Den träningen kom väl till pass idag. Hästarna kom som skjutna ur en kanonkula på ett slagskepp ur skogen när jag visslade på dem i morse och inte stannade dom många sekundrar vid grindhålet, utan tvärvände och sprang varv på varv i sommarhagens terräng. Jag trodde de samlat lite energi sedan åskan igår kväll men vid närmare efterforskning så var det åtahelvete mycket insekter och även älgloppor fann jag i pälsen på dem, REDAN! De hade panik förståss och stackars Pilgrim sprang så att svetten sprutade och hans andning hade nästan gått in i andra fasen innan jag fått in honom i stallet. 
 
Han åt sin lucerne och sedan fick han komma ut i gången och bli avspolad. När han sänkte huvudet och lät andningen falla något så förstod jag att han var väldigt nöjd. Goe pojken <3