Vilket väder

publicerat i Allmänt;
En sak svenskar är bra på är att prata väder; så låt oss nu göra detta. 
Alltså wow. Maj har verkligen varit solens månad. I februari kunde jag inte drömma om att vi skulle få en sådan fantasiskt vår som vi haft i år. Våren kom ju igång sent men slog ut i full blom riktigt fort. Som de flesta av er säkert redan vet så älskar jag våren. Det är en tid av pånyttfödelse för både natur och djur, och inte minst människor. Hgäromkvällen och natten regnade det lite och då doftade det sådär ljuvligt som sommarregn gör. Det lilla regn som kom sög marken upp på ett kick. 
Mina jordgubbar och potatisar har vuxit med en väldig fart och snart är det dags att täcka över jordgubbarna så att fåglarna låter bli dom. Mördarsniglarna är det värre med. Jag försöker halshugga så många jag kan se när jag är ute på kvällen men jag måste bygga något sorts staket runt jordgubbarna för att försöka hålla sniglarna ute. 
Idag har det varit rekordvarmt med 30 grader i skuggan. På natten när det är som svalast ute har vi ca 25 inne.. Puh, det är varmt. Vi fick en takfläkt av en bekant men både jag och F har tagit sönder varsin vinge innan den sattes upp så det var bara att slänga den. Typiskt. Lukas lider i värmen till och från. Vi är inne mest hela tiden och skyddar oss från solens strålar och värme men det är inte lätt när huset är lika varmt. Jag å andrs sidan lider av att vara inomhus jämt. Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag saknar skogen, och Vättern - jag saknar min hemort något vansinnigt just nu. Att bara kunna gå raka vägen ut i skogen, gå en lagom runda med skogens ljud, skogens dofter och skiftningar. Jag längtar och saknar att kunna gå ner på Vätterstranden och doppa tårna och se ut över det stora blå. Jag längtar och saknar, längtar och saknar. 
Allt är lite krångligare nu. Jag hade utan vidare kunnat åka och besökt dessa ställen men dessvärre har Korpens AC gått sönder och ni kan ju tänka er hettan där inne. Puh. F har lovat mig att byta kyl och fylla på gasen men jag vet av erfarenhet att det kommer dröja, nu har han nämligen ett nytt motorbyte i garaget och då hamnar Korpen längst ner på prioriteringslistan, av förklariga skäl förstås. 
Nåväl, det var allt för idag. Over and out!